Begin hoofdinhoud

Voorbereiding sollicitatiegesprek.

Tijdens het sollicitatiegesprek vinden wij het allereerst belangrijk dat je beeld krijgt bij de functie. Daarnaast is er alle ruimte voor jou om te motiveren waarom je bij Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost wil werken. En je kunt voorbeelden geven, waaruit blijkt dat je de gevraagde competenties bezit.

Hieronder vind je een aantal tips die je daarbij kunnen helpen:

Verdiep je in de vacaturetekst

Begrijp je de belangrijkste verantwoordelijkheden, vaardigheden en competenties die we vragen? Bedenk voorbeelden uit jouw ervaring die hierbij aansluiten. De STARR-methode helpt om je voorbeelden zo concreet mogelijk te maken.

  • Situatie: wat was de situatie, wat gebeurde er?
  • Taak: wat was je taak?
  • Actie: wat heb je gedaan?
  • Resultaat: wat was het resultaat?
  • Reflectie: hoe is het gegaan, wat ging goed en wat kon beter?

Verdiep je in onze organisatie

Probeer zoveel mogelijk informatie te vinden over onze organisatie en je gesprekspartners om te laten zien dat je goed voorbereid bent. Bekijk bijvoorbeeld onze website, actualiteiten in het nieuws of ontwikkelingen in onze branche waar we bij betrokken zijn.

Bereid antwoorden voor op veel gestelde vragen

Wat zijn je sterke en je ontwikkelpunten? Waarom solliciteer je op deze functie? Hoe ga je om met uitdagingen? Dit soort vragen worden vaak gesteld tijdens sollicitaties. Bedenk van te voren al een antwoord, ben specifiek en geef concrete voorbeelden om je antwoorden te ondersteunen.

Bedenk vragen om te stellen aan de interviewer

Wat zou jij van ons willen weten? Bedenk alvast wat vragen om meer te weten te komen over de functie, het team en onze organisatie. Bijvoorbeeld vragen over de bedrijfscultuur, de mogelijkheden voor groei en ontwikkeling, en de verwachtingen voor de functie.

Kortom: een goede voorbereiding maakt het gesprek. We hopen dat deze tips je daarbij helpen. Neem gerust notities of vragen mee.

Succes!